2020-2021 YIL SONU E-OKUL İŞ VE İŞLEMLERİ

2020-2021 YIL SONU E-OKUL İŞ VE İŞLEMLERİ

11.06.2021 801

Sürekli devamsız öğrencilere kesinlikle not girişi yapılmayacak veya girmedi(G) yazılmayacak not kısmı boş bırakılacak. (okul idaresi tarafından sınıf listeleri öğretmenlerimize gönderilecek sınıf listelerinden sürekli devamsız öğrenciler işaretlenecektir. İşaretlenecek öğrenciler e okul sistemine işlenecek ve sınıf tekrarı yapacaklardır. İşaretlenen öğrenciler sınıf tekrarına kalacağı için öğretmenlerimizin bu konuda hassas olmaları gerekmektedir. Sürekli devamsız öğrencilere sene başından itibaren devamsızlıklarının girilmiş olması lazım.

 

*4.sınıf öğrencileri dilekçe versin ya da vermesin 1.dönem notları geçerli olacağı için 2. Dönem notları silinecektir.

 

*1.2.3. sınıflar 2.dönem için ders notu girişleri yapılacak

 

*Ana sınıfları öğrenciler için gelişim raporlarını dolduracaklar.

 

*Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2 den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilir.

*1.Sınıflarda veli istemedikçe, veli dilekçe vermedikçe öğrenciler sınıf tekrarı yaptırılmayacak.(Çok zorunluluk olmadıkça öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmayacak sınıf tekrarı yapılması istenen öğrencilerin velisi muhakkak okul idaresi ve rehberlik servisi ile görüştürülecek. Sınıf tekrarı yapacak öğrenciler için veli dilekçesi alınacak ve sınıf öğretmeni öğrenci için her ay yaptığı çalışmaları tutanak halinde okul idaresine teslim edecektir.)

*e okul veli bilgisi olmayan öğrenciler okul idaresine bildirilecek, bildirilmediği takdirde öğrencinin veli bilgisi karneye çıkmamaktadır. (1.2.3.4. sınıflar)

*Öğretmen karne görüşü sisteme muhakkak girilecek el ile yazılmayacaktır. Çünkü e okul sisteminde öğretmen karne görüşü boş gözükmektedir. Buda bakanlıkça görülmektedir. (1.2.3.4. sınıflar)

*Öğrencinin okuduğu kitap sayısı e okul sistemine girilecek. (1.2.3.4. sınıflar)

*Öğrenci davranış notları e okul sistemine girilecek.(1.2.3.4. sınıflar)

*Sosyal etkinlikler tamamladı olarak kaydedilecek. (1.2.3.4. sınıflar)

*e okul bilgisi eksik olan öğrencilerin bilgileri 18.06.2021 tarihine kadar sisteme işlenecek. (1.2.3.4. sınıflar)

*Not çizelgeleri ve davranış notları tarafımızca çıkartılacak olup 14 Haziran okul idaresinden teslim alarak kontrol edip imzalayarak aynı gün teslim edilecektir.

* Sınıf defterleri doldurulup okul idaresine imzalatılacak.

 

*Öğrencilerimize geri dönüşümün önemi anlatıldıktan sonra yıl boyunca kullanılan ve eskiyen okul kitapları ile evde kullanılmayan eskimiş kitapların okula getirilerek geri dönüşüme kazandırılması sağlanacak. (Tüm sınıflar)